آیا به دنبال رفع و درمان ترک پا می گردید. ما هر روز به طور میانگین 5000 هزار قدم در روز برمی داریم. تمام وزن بدن ما در طول این مدت بر روی پاهایام است. پاها یکی از اعضای مهم بدن ما هستند؛ که خیلی ها آن را نادیده می گریند. توجه به مراقبت و سلامتی و زیبایی پاها بسیار مهم است. توجه داشته باشید که پاها ارزشمند هستند و نیاز به مراقبت و توجه دارد. اگر دچار ترک پا هستید و به دنبال راهکاری برای رفع و درمان ترک پا هستید تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
چرا پاها ترک می خورند ؟
پاها از آن جایی که ستون اصلی نگه داشتن بدن هستند. در تمام طول روز هنگام راه رفتن، دویدن و… تمام وزن شما به پاها منتقل شده و همین امر سبب فشار آمدن و انبساط پوس کف پا به سمت بیرون می شود. در این حالت اگر پوست کف پا خشک باشد در اثر انبساط ایجاد شده هنگام راه رفتن، دچار ترک خوردگی می شود.
علت اصلی ترک پا چیست ؟
از جمله مهم ترین و شایع ترین علت های اصلی ترک پا در افراد مختلف می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- پوشندن صندل های تابستانی و کفش های جلو باز
- کامل پا نکردن کفش ها
- شرایط زندگی سرد و خشک
- ایستادن برای مدت طولانی
- استفاده از شوینده های صابونی
- برخی از بیماری ها می توانند سبب ترک خوردگی کف پا شوند مانند اضافه وزن ، چاقی، دیابت کنترل نشده، کم کاری تیروئید، به هم خوردگی هورمونی، عفونت قارچی، مشکلات صاف بودن کف پا و …
درمان ترک کف پا به صورت خانگی
درمان ترک کف پا کار سختی نیست. کافیست که یک رویتن مراقبتی ساده و منظم برای خود داشته باشید و بهداشت فرد را رعایت نمایید. برای این کار می توانید از رویتن مراقبتی که در زیر توضیح داده شده است استفاده نمایید :
1- پاهایتان را به خوبی بشویید
اولین قدم در رویتن مراقبتی از پا، شستن آنهاست. پاها در طول روز ساعات زیادی در فضای بسته کشف قربار دارند. به همین دلیل بیشتر مستعد بیماری های پوستی هستند. شستن اصولی و مرتب پاها در طول روز می تواند مانع رشد و تکثیر باکتری ها در پاها شود.
برای شستن پا، ابتدا شوینده آنتی باکتریال مناسبی تهیه نمایید. این شوینده از رشد باکتری در بین انگشتان و زیر ناخن پا جلوگیری می کند. بهتر است روزی دو بار با استفاده از این شوینده پاهای خود را بشویید.
2- لایه برای پا را جدی بگیرید
لایه برداری نقش بسیار مهمی در سلامتی و زیبایی پاها دارند. قسمت های از پوست مانند پاشنه پا و زیر انگشت شست بیشترین فشار را تحمل می کنند. به همین دلیل است که بیشتر مشکلات مانند پوسته پوسته شدن، ضخیم شدن پوست، خشک شدن و ترک در این قسمت های پا رخ می دهد. لایه برداری منظم کف پا یک راه حل مناسب برای جلویگری از ایجاد چنین مشکلاتی است.
لایه برداری سبب می شود تا پوست رطوبت بیشتری دریافت کند و در نتیجه در حالت عادی انعطاف پذیری بیشتری بیشتری داشته باشد.
یک بار در هفته حتما از لایه برداری پا استفاده کنید تا از خواص آن بهرمند شوید.
3- پاها را خشک نگه دارید
رطوبت و تاریکی از جمله عواملی است که سبب رشد باکتری و تکثیر آن در محیط می شود. برای همین از خشک نگاه داشتن پاها را در طول روز جدی بگیرید. بعد از هر بار شستشو حتما پاهایتان را به خوبی خشک کنید.
4- از مرطوب کننده برای پاها استفاده کنید
پاها بیشتر از سایر اعضای بدن در معرض آسیب قرار دارند. به همین دلیل استفاده از مرطوب کننده و دهیدراتاسیون در پوست پا احتمال پوسته پوسته شدن و ترک را کاهش می دهد. در زمان انتخاب مرطوب کننده برای پا نکات زیر را در نظر داشته باشید :
- اگر پوست هایتان مشکلی ندارد و کمی خشک است. می توانید از لوسیون های مرطوب کننده معمولی استفاده کنید.
- اگر دچار ترک های سطحی پا هستید. بهتر است از لسیون های مخصوص ترک پا مرطوب کننده های قوی استفاده نمایید.
- اگر دچار ترک ای جدی یا مشکلات بحرانی در کف پا هستید بهتر است حتما به یک پزشک متخصص پوست مراجعه نمایید و از استفاده از کرم های مرطوب کننده و یا هر اقدامی برای درمان ترک کف پا خود به جدی خودداری نمایید.
5- سلامت پاهایتان را به طور منظم بررسی نمایید
شاید چک کردن سلامتی پاها به نظرتان مسخره به نظر برشد. ولی بباید بدانید که عدم توجه به سلامتی پاها می تواند آسیب پا را جدی تر کند. برای درک بهتر این مسئله چند روز بررسی آسیب های پا مانند تاول ها، التهابات و صدامت مختلف پا را در روتین مراقتی روزانه خود بگنجانید. در صورت عدم رسیدگی به موقع به این مشکلات به مرور شدیدتر خواهند شد و می توانند تبدیل به عفونت های قارچی و باکتریایی شوند و سلامت شما را به مخاطره بیاندازند. برای جلوگیری از چنین مسائلی چند دقیقه در روز را به بررسی سلامتی پاهای خود اختصاص دهید.
- علائم مانند خراش جزئی، التهاب، قرمزی، سوزش، ورم، میخچه ، تاول ، پینه و … را در نقاط مختلف پا بررسی نمایید و نسبت به درمان آنها به موقع اقدام کنید.
- از تمیز و سالم بودن ناخن ها اطمینان حاصل نمایید و آنها را به طور منظم کوتاه نمایید.
6- محافظت از پاها را جدی بگیرید
برای اینکه پاهایی سالم و زیبا داشته باشید نیازی نیست که کار سختی انجام دهید. فقط باید چند نکته سبیار سلاده را رعایت نمایید :
- یک نکته خیلی مهم در مراقبت روزانه پاها، انتخاب یک کفش مناسب است. حتما در زمان انتخاب کفش علاوه بر مدل آن به راحتی و استاندارد بودن فرم آن توجه داشته باشید.
- استفاده از جوراب را قبل از پوشیدن کفش جدی بگیرید. جوراب مانع از تعریق، بو، مرطوب شدن پاها می شود.
- اگر با وجود پوشیدن جوراب نیز پاهایتان عرق می کند؛ بهتر است از یک کفی مناسب در کفش خود استفاده نمایید.
- می توانید به صورت هفتگی از ماسک های مختلف کف پا استفاده نمایید. از خواص این ماسک ها بهره مند شوید.
7- ماسک های خانگی برای درمان ترک پا
کمک گرفتن از ماسک های خانگی برای درمان ترک پا می تواند روند درمان را تسریع نماید. از محبوب ترین ماسک های خانگی پا می توان به موارد زیر اشاره داشت :
- ماسک موز و عسل
- ماسک عسل و آب جوش
- ماسک وازلین و آبلیمو
- ماسک آرد برنج ، عسل و سرکه
8- استفاده از روغن برای درمان ترک پا
استفاده از روغن هایی مانند روغن کنجد، زیتون، کرچک، نارگیل و … ترکیب طبیعی و مغذی را در اختیار پوست پاها می گذارد و برای درمان ترک پا بسیار مفید هستند. از این روغن ها می توانید به به صورت شبانه استفاده نمایید. برای انجام این کار روند زیر را دنبال نمایید :
- ابتدا پاهایتان را به خوبی با آب ولرم بشویید.
- سپس پاها را به کمک یک حوله نرم خشک نمایید.
- از یک مرطوب کننده مناسب استفاده نمایید و آن را به تمامی قسمت های پا بمالید.
- حالا کمی از روغن مورد نظرتان را بین انگشتان و قسمت های ترک خورده بریزد و به خوبی ماساژ دهید.
- پاها را با یک لایه پلاستیک بپوشانید و سپس جوراب ضخیمی بپوشید و بگذارید تا صبح بماند. این کار سبب افزایش رطوبت پا می شود.
چه زمانی برای درمان ترک پا به دکتر مراجعه نماییم ؟
اگر مشکل پوستی پا یا ترک پا شما حاد و عمیق بود و یا مشکلاتی مانند عفوت، خونریزی و درد های شدید را تجربه کردید بهتر است در چنین شرایطی حتما به یک پزشک متخصص پوست مراجعه نمایید.
برای خرید انواع کرم برای ترک پا و تمامی لوازم آرایشی و بهداشتی اصل می توانید به فروشگاه آرامیس نمایید
منبع : راهکارهای خانگی رفع و درمان ترک پا
:: بازدید از این مطلب : 30
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0